Політтехнолог Золотарьов: Восени Кремль займеться політичним кастингом «лівих» лідерів в Україні

Політтехнолог Золотарьов: Восени Кремль займеться політичним кастингом «лівих» лідерів в Україні

Андрій Золотарьов прогнозує, що за декілька місяців «ліві» лідери України відчують підтримку з Москви

Про це він розповів в інтерв’ю «Главкому». Експерт вважає, що Кремль не вкладатиме гроші в порожнечу. Адже цими політичними справами займаються дуже прагматичні люди. Доки у нас не з’явиться потужна політична ліва сила, ніхто допомагати не буде.
Золотарьов звертається до прикладу Молдови. Там передчасно поховали «лівих», а на останніх тамтешніх парламентських виборах весь світ побачив результат.
Золотарьов припускає, що в нас восени Кремль займеться політичним кастингом. «Зараз, як я бачу, ані Волга, ані партія «Нова держава», у складі якої симоненківці збираються на вибори, ані ПСПУ якоїсь відчутної допомоги не отримують», - підсумував він.
Нагадаємо, що 9 травня у Києві відбулася хода так званого «Безсмертного полку» (калька на кремлівський проект). Досі жодна з лівих партій не взяла на себе відповідальність за це. Натомість у соцмережах вийти на таку акцію закликали громадські активісти - зокрема прихильник Антимайдану Іван Проценко. Медійну підтримку акції здійснював телеканаканал «Інтер».
«Це один з елементів такого політичного кастингу Кремля, про який я говорив вище. Вони хочуть зробити перевірку у справі певних осіб. Це секрет полішинеля, що Кремль вкладав гроші. Хоча, знаєте, гранітоїди беруть гроші як західні, так і гроші Кремля. Вони раніше їх дуже добре з’їдали, але з дуже маленьким коефіцієнтом корисної дії. Саме тому там (в Кремлі) було розчарування таким неефективним проїданням грошей, що ті ресурси, які були вкладені в українську політику, пішли, як вода в пісок. Скоріше за все, саме зараз придивляються до людей, щоби не спиратися на порожнечу. Шукають таких, у яких є політичний потенціал», - пояснює політтехнолог.
Західна преса, зокрема The Guardian, ще минулого року прогнозувала появу в Україні нових, проукраїнських, а не проросійських лівих партій. Але вони й досі не з’явилися. Політтехнолог вважає, що треба зачекати рік або два. Золотарьов переконаний, що нинішній націоналістичний підйом через певний час зміниться розчаруванням у правій ідеології. Тому що більш ніж 30% українських виборців за своїми поглядами – ліві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: