Порошенко і Перрі домовились про Стратегічний енергетичний діалог

Порошенко і Перрі домовились про Стратегічний енергетичний діалог
Президент України Петро Порошенко та міністр енергетики США Рік Перрі 

Порошенко підкреслив виключно важливе значення співпраці зі США в сфері енергетики для зміцнення енергетичної безпеки України

Президент України Петро Порошенко та міністр енергетики США Рік Перрі оголосили про започаткування українсько-американського Стратегічного енергетичного діалогу.

Про це повідомляє прес-служба глави держави за результатами зустрічі Порошенка і Перрі в Києві.

«У ході зустрічі було оголошено про започаткування українсько-американського Стратегічного енергетичного діалогу, який буде сприяти більш тісній співпраці причетних державних установ та компаній», - йдеться у повідомленні.

Порошенко підкреслив виключно важливе значення співпраці зі США в сфері енергетики для зміцнення енергетичної безпеки України.

Президент відзначив успішну реалізацію низки спільних українсько-американських проектів в ядерній енергетиці, а також постачання в Україну американського вугілля.

За даними прес-служби, глава держави підтвердив зацікавленість у залученні до України сучасних американських технологій та передового досвіду для ефективної розробки наявних запасів нафти і газу.

44f8ca.

Крім того, відзначено необхідність подальшої протидії проекту «Північний потік-2», а також диверсифікації джерел постачання енергоносіїв, зокрема шляхом розширення можливостей для поставок зрідженого газу із США.

Нагадаємо, міністр енергетики США передав Україні повідомлення від Трампа.

Як повідомлялося, раніше міністр енергетики США Рік Перрі заявляв, що в американської сторони зберігається можливість накласти санкції на Росію через будівництво «Північного потоку-2».

До слова, 8 листопада Польща підписала 24-річний контракт на постачання газу зі США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: