Президент нагородив орденом поліцейського-учасника конфлікту з Парасюком

Президент нагородив орденом поліцейського-учасника конфлікту з Парасюком

Голубан був у числі поліцейських, які в 15 березня зайшли до зали засідань Ради

Президент Петро Порошенко нагородив орденом «За заслуги» ІІІ-го ступеню полковника донецької поліції Юрія Голубана, який перебував на місці інциденту під Слов’янськом, де стались сутички поліції та представників «блокади Донбасу», серед яких був депутат Володимир Парасюк.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Згідно з указом Президента України Петра Порошенка, командира роти поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Донецькій області Юрія Голубана нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ-го ступеню – за вагомий особистий внесок у забезпечення правопорядку, захист конституційних прав і свобод громадян, зразкове виконання службового обов’язку і проявлену при цьому мужність.

Сам полковник поліції Голубан служив у спецпідрозділах МВС, СБУ, Міністерства оборони України. У липні 2014 року з пенсії пішов добровольцем в зону АТО після початку агресії РФ, служив у добровольчому батальйоні «Київ-1».

Юрій Голубан брав участь у бойових діях 2014-15 років в Мар’їнці та Красногорівці, звільняв від бойовиків Мар’їнку під час штурму ворога 3-4 червня 2015 року. Брав участь у звільненні будівлі Мар’їнського відділення міліції, де укріпилися терористи. У складі свого підрозділу неодноразово затримував коригувальників вогню та ворожих розвідників.

Був поранений, у 2015 році переніс складну операцію.

З червня минулого року очолює роту поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Як повідомлялося, сьогодні Аваков нагородив поліцейських, які побили Парасюка.

Раніше було оприлюднено відео нападу Парасюка на поліцейських.

Нагадаємо, 14 березня активісти блокади в районі Слов'янська на чолі з нардепом Володимиром Парасюком здійснили напад на працівників поліції та прорвалися через блокпост.

Внаслідок нападу постраждало семеро правоохоронців.

Пізніше Парасюк заявив про обстріл колони блокувальників краматорською поліцією.

За фактом інциденту з нападом учасників блокади під керівництвом Парасюка на поліцейських слідчим управлінням ГУ Нацполіції в Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органа» Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: