Порошенко назвав умови для проведення виборів на Донбасі

Порошенко назвав умови для проведення виборів на Донбасі

Умови чітко прописані в Мінських угодах

Президент України Петро Порошенко назвав умови, за яких можливі вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, підконтрольних бойовикам. Серед них - виведення окупаційних російських військ, відновлення українського контролю над державним кордоном та розгортання озброєної поліцейської місії ОБСЄ.
Як передає УНІАН, про це глава держави повідомив під час виступу в мобільному прикордонному загоні Держприкордонслужби з нагоди Дня прикордонника сьогодні у Києві.
«Мінські домовленості чітко передбачають виведення окупаційних військ з усієї української території, відновлення українського контролю над державним кордоном, запровадження міжнародної озброєної поліцейської місії ОБСЄ, яка для контролю виконання стане на лінії зіткнення, візьме під охорону до виведення в РФ склади відведеної зброї і поставить на всіх пунктах пропуску свої постійно діючі патрулі для того, щоб унеможливити постачання нових підрозділів російських військ, амуніції, озброєння, повернення найманих бойовиків», - сказав президент.
«Лише тоді, за українським законодавством, з міжнародними спостерігачами за участі українських партій, кандидатів, при твердих заходах безпеки, при яких ми захистимо кожного, хто бере участь в кампанії, і хто йде голосувати. З допуском українських засобів агітації, ЗМІ ми проведемо вибори, які відповідають міжнародним стандартам ОБСЄ. Ніякого іншого (сценарію. – Ред.) не буде, я на цьому наголошую», - підкреслив Порошенко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: