Порошенко сподівається, що США виділять Україні додатково на обороноздатність $500 млн

Порошенко сподівається, що США виділять Україні додатково на обороноздатність $500 млн
Twitter Святослава Цеголка

Глава держави сподівається на посилення допомоги від США.

Сполучені штати Америки можуть додатково виділити на зміцнення обороноздатності України $500 млн. Про це заявив під час передачі контрбатарейних радарів президент Петро Порошенко, передає телеканал «112 Україна».

«Сьогоднішня подія - додатковий крок на шляху зміцнення нашої взаємодії з американськими партнерами з метою посилення обороноздатності української держави. Цей крок лише невелика частина тієї військово-технічної допомоги, яку уряд США надає Україні в цьому році. І на виділення цієї допомоги спрямовані $335 млн від США. Цей крок є важливим і в контексті розгляду, що триває  в Конгресі США законопроекту про додаткове виділення нам ще $500 млн», - сказав глава держави.

Він висловив сподівання на посилення співпраці, а також переконання, що інвестиція в безпеку і оборону України є інвестицією в європейську безпеку і оборону

Раніше повідомлялося, що США мають намір виділити Україні $220 млн. Допомоги на підтримку економічних, політичних і енергетичних реформ. Кошти підуть на прискорення впровадження митної реформи, боротьбу з корупцією, розширення децентралізації, розширення підтримки енергетичної безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: