Порошенко терміново збирає РНБО через ситуацію в Авдіївці

Порошенко терміново збирає РНБО через ситуацію в Авдіївці

Про час засідання військового кабінету РНБО наразі не повідомляється

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 31 січня, збирає військовий кабінет Ради національної безпеки і оборони через загострення ситуації в районі Авдіївки на Донеччині.

Про це повідомляє агенція «Інтерфакс-Україна» із посиланням на поінформоване джерело.

«У вівторок у другій половині дня очікується нарада військового кабінету при РНБО за участю глави держави», – сказав співрозмовник журналістів.

Нагадаємо, 30 січня президент України Петро Порошенко перервав свій офіційний візит до Німеччини через загострення ситуації у зоні АТО.

Найскладнішою ситуація залишається поблизу Авдіївки. За 29 і 30 січня внаслідок ескалації конфлікту на Донбасі загинуло восьмеро українських військових. Ще 26 дістали поранення. Російські ЗМІ повідомляють про загибель одного з ватажків угруповання «Схід».

30 січня бойовики перебили останню лінію постачання, яка живила енергією Авдіївський коксохімічний завод. Завдяки підприємству місто отримувало тепло, воду і електрику. У місті було оголошено надзвичайний стан. ДСНС терміново перекинула до Авдіївки додаткові технічні засоби: потужні генератори, теплові гармати, великі намети, буржуйки, кухні, воду, продукти харчування.

На Донеччині розгортають місця прийому тисяч жителів Авдіївки. Впродовж дня із міста можуть евакуювати до 8 тисяч осіб.

У штабі АТО наголошували, що ворог зазнав втрат, але попри це ігнорує заклики до запровадження режиму тиші.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: