Порошенко: У нас немає ніякого АТО, у нас є агресія Росії

Порошенко: У нас немає ніякого АТО, у нас є агресія Росії
Петро Порошенко

Порошенко вважає своїм ключовим завданням, щоб цей факт агресії визнав світ

На сході України триває не антитерористична операція, а відбиття російської агресії. Про це заявив президент України Петро Порошенко у своєму виступі з нагоди 440-річчя з дня заснування Острозької академії під час візиту до Рівненської області.

«Я хотів би чітко наголосити: у нас немає ніякого АТО, у нас є агресія Російської Федерації проти нашої незалежної та суверенної держави», – наголосив він.

Порошенко зазначив, що ключовим завдання його президентства є саме те, щоб цей факт агресії визнав світ: «Це не просто задовольняє наше право на правду, а й має відповідні юридичні наслідки».

За словами президента, головною метою росіян було продемонструвати ситуацію на сході України, нібито це внутрішній конфлікт усередині країни, де Росія є «посередником».

«Але ми не дали цього зробити. І на сьогодні вперше під час мого візиту до Норвегії, який відбувся тиждень тому, у спільній міжнародній заяві президента України і прем'єр-міністра Норвегії було названо агресію РФ проти України», – заявив він.

Порошенко додав, що також після добре скоординованої роботи українських депутатів та дипломатів на сесії ПАРЄ було прийнято резолюцію, «де чітко вказується агресія РФ проти України».

«І зараз, під час консультацій з керівництвом ЄС, упевнений в тому, що ми поширимо застосування цього терміну», – додав глава держави.

Нагадаємо, Головне управління розвідки Міністерства оборони України зібрало чергові факти щодо кадрових військовослужбовців російських окупаційних військ, які, приховуючи свої персональні дані та з використанням фіктивних документів, беруть участь у злочинних бойових діях на тимчасово окупованих територіях сходу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: