Порошенко вручив «Золоті зірки» Героя України рідним загиблих 18-річних воїнів

Порошенко вручив «Золоті зірки» Героя України рідним загиблих 18-річних воїнів

Андрій Снітко загинув під Іловайськом, Сергій Табала - в Донецькому аеропорту

Президент України Петро Порошенко вручив «Золоті зірки» Героя України рідним загиблих вісімнадцятирічних воїнів-добровольців Андрія Снітка і Сергія Табали. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

«Подвиги ваших сина Андрія та онука Сергія назавжди залишиться у народній пам’яті, у військовій історії України. Вони уособлюють незламний дух захисників української землі!» - сказав Порошенко під час церемонії вручення державних нагород з нагоди 25-ї річниці Збройних Сил України.

Снітко накрив власним тілом російську гранату, рятуючи побратимів під Іловайськом. Табала героїчно загинув, відбиваючи штурм бойовиків, боронячи диспетчерську вежу Донецького аеропорту.

Глава держави також нагородив високими державними нагородами військовослужбовців, які відзначилися в зоні проведення Антитерористичної операції та волонтерів, які допомагали нашим військовим.

Нагадаємо, у Львові сьогодні відбувся Марш захисників України з нагоди 25-ї річниці створення Збройних сил України.

Також президент Петро Порошенко в зоні АТО записав відеопривітання бійцям Збройних сил. 

Крім того, сьогодні Верховна Рада дозволила «безстроковим» контрактникам звільнятися після двох років служби. За відповідний законопроект №5337 за основу і в цілому проголосувало 239 народних депутатів.

Також Рада ухвалила постанову, якою скасувала встановлення зарплати військовослужбовців строкової служби на рівні контрактників. За це рішення проголосувало 235 депутатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: