Порошенко ввів санкції проти низки російських партій

Порошенко ввів санкції проти низки російських партій

РНБО запровадила санкції до 30 юридичних та 14 фізичних осіб

Президент України Петро Порошенко підписав указ про введення в дію санкції проти низки російських партій, причетних до виборів в анексованому Криму у 2016 році.

Указ №176/2018, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, опублікований на сайті президента, документ набирає чинності з дня його опублікування.

РНБО запровадила санкції, симетричні санкціям, які 11 червня уряд США запровадив санкції проти юридичних осіб, причетних до діяльності російських спеціальних служб у кіберпросторі, зокрема, щодо науково-дослідного інституту «Квант», компаній «Дайвтехносервіс», «Цифрові технології безпеки», ERPScan BV та Embedi Limited.

Крім того, санкції застосували до ЦВК Росії, політичних партій і організацій, які брали участь у підготовці та проведенні незаконного голосування на території анексованого Росією Криму у рамках виборів до Держдуми Росії, які відбулися у 2016 році. Йдеться, зокрема, про партії «Єдина Росія», «Патріоти Росії», «Демократичну партію Росії», «Комуністичну партію Російської Федерації», а також Союз ветеранів Афганістану, організацію «Бойове братство».

Крім того, запроваджені санкції стосовно російських підприємств військово-промислового комплексу, а також «Луганського авіаційного ремонтного заводу», який розташований на окупованій території України.

Серед фізичних осіб, щодо яких застосовані санкції, є відомий російський мільярдер Аркадій Ротенберг. Ці санкції застосували до фізичних осіб, причетних до підготовки і проведення незаконного голосування в анексованого Криму у рамках виборів до Держдуми, і щодо яких уряд США запровадив санкції.

РНБО запровадила санкції до 30 юридичних та 14 фізичних осіб. Таким чином, загалом зараз санкційний список налічує 1762 фізичні особи і 786 юридичних осіб.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: