Порошенко запропонував Раді нову назву Дніпропетровської області

Порошенко запропонував Раді нову назву Дніпропетровської області
Президент пропонує назвати область Дніпровською
Фото: Радіо Свобода

Документ передбачає внесення змін до Конституції, відповідно до яких назва області буде змінена на Дніпровську

Президент Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект про перейменування Дніпропетровської області на Дніпровську. Про це в середу, 21 листопада, повідомила прес-служба президента.

«Декомунізацію слід завершити. На карті України не може бути місця для Петровського. Мало того, що він один з керівників комуністичної диктатури, він ще й співорганізатор і виконавець Голодомору, геноциду українського народу», - зазначив глава держави, додавши, що – «Дніпропетровська область стане Дніпровською, а місце Петровського - на звалищі історії».

Зазначається, що процедура зміни назви області передбачає поправки до Конституції.

«Аналіз показує, що за Дніпровську область проголосує більше трьохсот депутатів. Потрібен не піар, а результат - тобто остаточне завершення декомунізації», - йдеться в повідомленні.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що законом про декомунізацію визначено, що до символіки комуністичного тоталітарного режиму належать, зокрема назви областей, в яких використані імена або псевдоніми осіб, що займають керівні посади в комуністичній партії, вищих органах влади і управління СРСР, УРСР (УРСР).

Нагадаємо, напередодні Рада не змогла перейменувати Дніпропетровщину. Перейменування Дніпропетровської області на Січеславську підтримали тільки 202 нардепи за 226 необхідних.

Водночас в Раді знайшлися голоси за перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку. Також було затверджено нову назву Кіровоградського району.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: