Пошкодження Південнодонбаського водогону: близько 400 тисяч людей залишилися без води

Пошкодження Південнодонбаського водогону: близько 400 тисяч людей залишилися без води

Без води залишилися мешканці Покровська, Мирнограда, Волновахи, Добропілля

На Донбасі через пошкодження Південнодонбаського водогону 400 тисяч людей залишилися без водопостачання.

Про це заявив глава Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, без води залишилися, зокрема, мешканці Покровська, Мирнограда, Волновахи, Добропілля.

«Зараз разом з Державної службою з надзвичайних ситуацій організуємо підвезення питної і технічної води. Якщо в Авдіївці ми вже навчилися і чітко розуміємо, вже розписаний алгоритм, то тут, оскільки велика площа, велика кількість людей — близько 400 тисяч людей залишилися без води — за половину доби все зробити досить складно, але ми точно зробимо», — сказав Жебрівський.

За його словами, проблема в тому, що пошкоджена насосна станція знаходиться близько до позицій бойовиків; на ній розбитий трансформатор і пошкоджені батареї.

«На жаль, ми можемо працювати тільки бригадами», — підкреслив глава ВЦА.

Він зазначив, що для початку ремонтних робіт ключовою умовою є обов'язкова присутність спостерігачів ОБСЄ і дотримання режиму тиші.

Нагадаємо, 8 червня в результаті бойових дій у Ясинуватському районі поблизу с. Василівка на непідконтрольній території сталося пошкодження високовольтної лінії електропередач, що призвело до припинення електропостачання насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону, яка забезпечує водою три фільтрувальні станції на підконтрольній території, а саме: Карлівську (с. Карлівка), Великоанадольську (м. Волноваха) та Старокримську (м. Маріуполь).

Через це п’ять районів Донбасу опинилися перед загрозою припинення водопостачання.

Близько полудня 10 червня роботу насосної станції першого підйому Південнодонбаського водогону було відновлено. Воду до споживачів планувалось подати, починаючи з 22 години того ж дня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: