Посол у США Чалий: Ми підемо в Конгрес, щоби наступного року визнати Голодомор геноцидом

Посол у США Чалий: Ми підемо в Конгрес, щоби наступного року визнати Голодомор геноцидом

Чалий оголосив про плани добиватися визнання Конгресом Голодомору геноцидом

Посол в США Валерій Чалий заявив, що Україна прикладатиме дипломатичних зусиль на шляху визнання американським Конгресом Голодомору 1932-1933 рр. геноцидом українського народу. Про це він написав у Facebook.

За його словами, ці зусилля будуть спрямовані на визнання Голодомору геноцидом вже наступного року.

«Прийшов час офіційно в США визнати Голодомор проти українського народу - геноцидом. Спроба колись вже була. Невдала. Але ми знову підемо в Конгрес США, щоби домогтися правди і справедливості та прийняти наступного року відповідну Резолюцію. Сьогодні був важливий день на цьому складному шляху», - сказано в повідомленні дипломата.

Чалий відзначив, що він виступив у Соборі Святого Патріка, щоби вшанувати пам’ять невинно загиблих під час штучно створеного режимом Сталіна у 1932-1933 рр. Голодомору.

«Тепер ми знаємо, що саме українці піднялися проти цього злочину на захист своїх сімей - і були цілеспрямовано знищені», - підкреслив посол.

Нагадаємо, Державний департамент США засуджує спроби заперечення історичного факту Голодомору в Україні, йдеться у заяві на сайті відомства з нагоди роковин Голодомору 1932-33 років.

У центрі Парижа пройшла акція із вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: