Посольство: оборонний бюджет США санкціонує надання Україні летальної зброї

Посольство: оборонний бюджет США санкціонує надання Україні летальної зброї

Закон про оборонний бюджет США істотно розширює параметри підтримки України з боку Сполучених Штатів в галузі безпеки та оборонній сферах

Україна може отримати від США летальне оборонне озброєння після того, як президент Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2018 рік.

Про це йдеться в заяві українського посольства у США.

Зазначається, що документ санкціонує можливість передачі Україні летальної зброї.

«Закон санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру і істотно розширює параметри підтримки України з боку Сполучених Штатів в галузі безпеки та оборонній сферах», - йдеться в повідомленні.

Крім того, виділені кошти також підуть на підготовку військових медиків і посилення боєздатності повітряних і військово-морських сил.

Також вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією, військово-морські протимінні кошти, кораблі прибережної дії і берегової охорони.

Як повідомляв «Главком», президент США Дональд Трам у вівторок підписав закон, що передбачає асигнування на суму 700 мільярдів доларів на оборонні потреби США. Оборонний бюджет на 2018 рік зокрема передбачає 350 мільйонів доларів на безпекову допомогу Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: