Працівниці шахти на Донеччині припинили голодування через невиплату зарплати

Працівниці шахти на Донеччині припинили голодування через невиплату зарплати

Протест співробітниць шахти на Донбасі

Фото: kvpu.org.ua

Працівникам 11 січня двома траншами погасили заборгованість за вересень і 50% за жовтень

У Донецькій області голодування працівниць ДП «Селідоввугілля» припинено. Про це в п'ятницю, 11 січня, повідомив у Facebook представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

За його словами, на робочих зборах учасники протесту «Селідоввугілля» прийняли рішення призупинити протест і припинити голодування у зв'язку з тим, що 11 січня двома траншами погасили заборгованість за вересень і 50% за жовтень, тобто, «їм виділили 1,5 місячного фонду заробітної плати працівникам непромислової групи і інженерно-технічним працівникам підприємства».

Також Лисянський повідомив, що голова Донецької ОДА Олександр Куць пообіцяв, що наступного тижня буде погашена заборгованість ще в обсязі 27 млн грн, а це 35% від місячного фонду заробітної плати підприємства ДП «Селідоввугілля».

«Залишається борг по заробітній платі перед працівниками ДП Селідоввугілля 50% за жовтень, листопад і грудень» - додав представник омбудсмена.

Нагадаємо працівниці державного підприємства «Селидіввугілля», що на Донеччині, з 2 січня голодували з вимогою виплатити заборгованість по зарплатні за три з половиною місяці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: