Представник президента в Криму планує підняти питання відновлення органів влади Автономії

Представник президента в Криму планує підняти питання відновлення органів влади Автономії
Постійний представник президента в Криму Борис Бабін

Бабін розповів, з якими органами планує координувати свою діяльність

Сьогодні немає легально утворених інститутів влади автономії, які би діяли безпосередньо в Криму. Про це в інтерв’ю «Главкому» нагадав постійний представник президента в Криму Борис Бабін.

«Інститут постійного представника президента в Криму виник у 1990-х. Ця структура не входить до виконавчої чи інших гілок влади. Ця структура насамперед відповідає за реалізацію позиції глави держави щодо АР Крим. Відповідний функціонал не дублюється виконавчою владою. У нас сьогодні немає легально утворених інститутів влади автономії, які би діяли безпосередньо в Криму, як це має бути за Конституцією України, за Конституцією АРК від 1998 року, яка, безумовно, також є чинним документом, за іншими законами. Є велика проблема і великі питання до попереднього керівництва представництва, яке не помічало відсутності цих органів влади. Ніякого конструктивного рішення (як відтворити діяльність органів влади АРК - «Главком») досі немає. Думаю, ми будемо проводити громадські обговорення щодо відновлення неіснуючих на сьогодні органів влади АРК на материковій Україні», - зазначив він.

Бабін також розповів, з якими органами планує координувати свою діяльність.

«Якщо взяти Міністерство з питань окупованих територій, то це на сьогодні орган, який формується, нещодавно було створено представництво цієї структури у Херсоні. Вони перебувають поруч із нашим офісом. За умов відсутності влади у Криму, саме цей орган виконавчої влади відповідає і за територію автономії, і за територію міста Севастополя. Щодо функціоналу Херсонської облдержадміністрації, то вони забезпечують надання адміністративних послуг, соцзабезпечення тим кримчанам, які або відвідують материкову Україну, або переміщуються на материкову Україну і отримують статус внутрішньо переміщеної особи. Щодо правоохоронних органів, то тут утворені, як ви знаєте, Нацполіція АРК, Прокуратура АРК, представництво СБУ в Криму. З цими органами ми будемо координувати свою діяльність», - повідомив постпред президента в Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: