Прем’єр Британії дала зрозуміти, що не буде квапитися з виходом із ЄС

Прем’єр Британії дала зрозуміти, що не буде квапитися з виходом із ЄС
chv.tv

Мей виступила із заявою про Brexit під час візиту до Шотландії

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що її країна не буде починати офіційних переговорів про вихід із Європейського союзу, доки не розробить своїх підходів до цього кроку.

Мей виступила із цією заявою під час візиту до Шотландії, де більшість виборців проголосували на референдумі проти виходу Британії з ЄС. Там вона зустрілася з першим міністром (головою регіональної виконавчої влади) Шотландії Ніколою Стерджен.

Раніше Стерджен заявляла, що Шотландія хоче знайти спосіб залишитися в Євросоюзі. А після референдуму, на якому більшість усіх учасників проголосувала за вихід усієї країни з ЄС, вона додала, що Шотландія, ймовірно, проведе новий референдум про вихід зі складу Великої Британії.

На референдумі в Шотландії 2014-го року незначну більшість здобули супротивники виходу регіону з Великої Британії. За результатами британського референдуму незначну більшість здобули прихильники виходу країни з ЄС, а по її регіонах голоси розподілилися по-різному: Англія і Вельс проголосували переважно за вихід, а Шотландія і Північна Ірландія переважно за збереження членства в ЄС.

Після референдуму очільники Євросоюзу і країн-членів почали висловлювати заклики до Британії якнайшвидше почати переговори про вихід із ЄС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: