Прем’єр Естонії признався, чого очікує від саміту НАТО

Прем’єр Естонії признався, чого очікує від саміту НАТО

Буде підписана угода про створення з Данією, Латвією та Естонією багатонаціональної Північної дивізії НАТО

Естонія очікує від саміту НАТО збільшення чисельності військ союзників і підвищення оперативності доставки додаткових військ альянсу. Про це заявив прем'єр-міністр країни Юрі Ратас в середу, 11 липня, перед вильотом на саміт альянсу.

На думку прем'єр-міністра, який очолює делегацію Естонії, ці рішення «допоможуть НАТО і союзним державам швидше діяти в кризових ситуаціях, забезпечуючи необхідну підтримку військам, які вже знаходяться в регіоні».

У рамках саміту міністр закордонних справ Естонії Юрі Луйк підпише угоду про створення з Данією, Латвією та Естонією багатонаціональної Північної дивізії НАТО і рамкову угоду про закупівлю сухопутних боєприпасів точного наведення.

До складу делегації Естонії входять, крім прем'єр-міністра і міністра оборони, також міністр закордонних справ Свен Міксер і командувач Силами оборони генерал Рихо Террас.

Нагадаємо, 11-12 липня на саміт НАТО в Брюсселі зберуться лідери 29 країн-членів НАТО.

Президент України Петро Порошенко протягом 11-12 липня здійснить візит до Бельгії, де візьме участь у заходах саміту НАТО на запрошення генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: