Прем'єр Іраку заявив, що його країна готова до війни з Туреччиною

Прем'єр Іраку заявив, що його країна готова до війни з Туреччиною

Ірак заборонив турецьким військам втручатися у бої проти угруповання «Ісламська держава» у місті Мосул

Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді застерігає Туреччину від можливих провокацій після того, як Анкара розмістила свої танки та артилерію біля іракського кордону. Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Під час прес-конференції у Багдаді аль-Абаді заявив, що Багдад не хоче ні протистояння, ні війни з Туреччиною, але іракські сили безпеки «готові до цього у разі необхідності».

Хайдер аль-Абаді зазначив, що Ірак заборонив турецьким військам втручатися у бої проти угруповання «Ісламська держава» у місті Мосул.

«Якщо Туреччина втрутиться у нинішні бої, ми діятимемо з ними як з ворогами», – зазначив іракський прем’єр.

У вівторок Туреччина розташувала танки та важку артилерію біля свого південно-східного кордону з Іраком, заявивши, що вони можуть бути направлені до Іраку у «разі необхідності».

Нагадаємо, 11 жовтня президент Туреччини Таїп Реджеп Ердоган заявив, що турецька армія не піде з Іраку. Прем'єр-міністр Іраку Хайдеру Аль-Абаді попередив Туреччину, що вона ризикує спровокувати регіональну війну, тримаючи свої війська на іракській території.

23 жовтня прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим заявив, що його країна готова «вжити заходів» у північному Іраку, оскільки Анкара не задоволена обіцянками Іраку та США щодо ролі курдських і шиїтських сил у битві за Мосул.

1 листопада міністерство оборони Туреччини заявило про стягування бронетехніки до кордону з Іраком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: