Прем’єр Великої Британії розкритикувала політику Путіна

Прем’єр Великої Британії розкритикувала політику Путіна
Прем'єр Великої Британії Тереза Мей

Тереза Мей згадала про агресію Кремля в Криму і на Донбасі, а також політичну і економічну підтримку України

Під час банкету, який було організовано лордом-мером лондонського Сіті Чарльзом Боуманом, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виступила із промовою, в якій вона розкритикувала нинішню політику РФ. Про це повідомляє видання The Guardian.

Очільниця британського уряду заявила: «У мене дуже просте послання до РФ. Ми знаємо про все, що ви робите, і тому ви не досягнете в цьому успіху. Оскільки ви недооцінюєте стійкість наших демократичних систем, привабливість вільних і відкритих суспільств, і відчуття обов’язку до союзів, які нас зв’язують».

Як наслідок, за словами Мей, Велика Британія робитиме все необхідне для свого захисту і працюватиме спільно із союзниками для досягнення цієї ж цілі.

Британський прем’єр-міністр заявила про те, що із часу анексії Криму РФ роздмухувала конфлікт на Донбасі, порушувала повітряний простір низки європейських країн і проводила компанії кібершпіонажу і підривної діяльності. Серед іншого мова йде про втручання у вибори і кібератаки на оборонне відомство Данії і німецький Бундестаг.

Наслідком таких дій Москви стало посилення економічної і військової підтримки України, за словами Мей. Також Лондон провів посилення систем кібербезпеки, а також посилив контроль за фінансовою системою для протидії відмивання корупційних російських грошей у власній країні.

Британський прем’єр висловила переконання про те, що РФ одного дня вибере інших шлях розвитку. Одна, поки Кремль цього не зробив, Велика Британія готова захищати власні інтереси  і міжнародний порядок, на якому ці інтереси тримаються. 

Відповідно до заяви відомства британського прем’єра дана критична заява Терези Мей щодо РФ не була спричинена якоюсь окремою подією, а стала наслідком зростаючої кількості доказів підривної діяльності російських урядових відомств. Показово при цьому, що британський прем’єр не згадала конкретно про можливе втручання РФ в безпосередньо в демократичний процес в країні. При цьому британський парламент готується почати розслідування того як Кремль втручається в внутрішню політику Великої Британії.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: