Прем’єри України і Данії написали про українські реформи

Прем’єри України і Данії написали про українські реформи
Прем'єр-міністр Данії Ларс Локке Расмуссен

Конференція щодо реформ в Україні пройде 27 червня в Копенгагені

Керівники урядів України і Данії у спільній статті для видання EU Observer написали про важливість майбутньої конференції із реформ, яка має пройти в Копенгагені. На думку Володимира Гройсмана і Ларса Локке Расмуссена ставки для України і Європи від процесу змін є значними. Так вони нагадали про те, що із 2014 року Україна змушена жити в умовах конфлікту із РФ, який проявляється агресією на Донбасі та окупацією Криму. Жертвами цього стали в тому числі 1,5 млн осіб, які змушені були покидати рідні домівки. Тому ЄС не повинен забувати про те, що така ситуація є наслідком чіткого вибору, який Україна зробила в 2014 році.

Із іншого боку за цей час, як відзначається в статті, Україна пройшла значний шлях. Була прийнята низка реформ, що в тому числі стало результатом роботи громадянського суспільства та підтримки міжнародної спільноти. Так було не лише проведено освітню, пенсійну реформи і зміни в системі охорони здоров’я, але також створено основи для прозорої приватизації та ефективного управління державними підприємствами. Тим самим Україна починає відкривати свій справжній потенціал. За останні два роки збільшилася торгівля із ЄС. Так само Україна виконує зобов’язання у рамках Енергетичного співтовариства.

Окремо Володимир Гройсман і Ларс Локке Расмуссен згадали про важливість боротьби із корупцією. Як наслідок, вони відзначили нещодавнє рішення українського парламенту схвалити створення Вищого антикорупційного суду. В той же час програма боротьби із корупцією уряду Данії готова надавати допомогу в даному питанні. Очільники урядів України і Данії при цьому визнали те, що боротьба із клановими інтересами є важким процесом, де 2019 рік із виборами буде важливими періодом. Як наслідок, протягом 5 наступних років Копенгаген готовий надати на покращення державного управління, стійке економічне зростання і захист прав людини в Україні 72 млн. доларів. Із метою сприяння українським реформам 27 червня 2018 року в Копенгагені пройде конференція щодо реформ в Україні. Дана подія не лише стане драйвером наступних реформ в Україні, але і має показати, що російська політика родом із XIX століття не повинна мати місце в XXI столітті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: