Президент: Миротворці – єдиний варіант досягнення миру на Донбасі

Президент: Миротворці – єдиний варіант досягнення миру на Донбасі

Я буду робити все можливе, щоб якнайшвидше запровадити миротворців, - Порошенко

Розміщення миротворчої місії ООН є єдиним способом зупинити убивства на Донбасі і відновити суверенітет України. Про це на прес-конференції заявив президент Петро Порошенко.

«Я буду робити все можливе, щоб якнайшвидше запровадити миротворців, бо це на сьогоднішній день є єдиний варіант, яким можна зупинити вбивство українців і відновити український суверенітет на окупованому Донбасі», - сказав глава держави.

Водночас він додав, що питання миротворців є дуже складним, бо Україна наразі не має безпекового компоненту для реалізації таких програм.

«Майже 30 мін було випущено по нашим збройним силам лише за останні 24 години. Ми не маємо безпекового компоненту для реалізації будь-яких процесів на сході. Неможливо проводити жодні процеси, коли снайпери, артилеристи, мінометники, танкісти з Російської федерації вбивають наших військових», - сказав Порошенко.

Він наголосив, що на сході йде «гаряча війна», і місія миротворців має полягати не у розведенні сторін. «Присутність миротворців – це не просто розведення сторін. Це для нас неприйнятно. Вони мають діяти на всій окупованій території», - сказав Порошенко.

За його словами, лише за таких умов розміщення місії, Росія вимушена буде вивести свої окупаційні війська з Донбасу.

«Друге: миротворці зможуть роззброїти незаконні збройні формування. Третє: миротворці можуть взяти під контроль неконтрольовану ділянку кордну і зупинити інфільтрацію російських військ, російського озброєння на окупованій території», - сказав Порошенко.

«Четверте: Україна зможе відновити свої гуманітарні місії, бо на сході гуманітарна катастрофа. І п’яте: участь у миротворчій місії не може брати країна-агресор і країни-сусіди», - додав глава держави.

Порошенко додав, що про певний прогрес у справі розміщення миротворців є, бо багато країн уже засвідчили «про свою готовність взяти учать у миротворчій місії».

Як повідомлялось, Порошенко каже, що рішення про свою участь у майбутніх виборах оголосить тоді, коли розпочнеться передвиборча кампанія. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: