Порошенко розповів, коли Україна отримає американську зброю

Порошенко розповів, коли Україна отримає американську зброю
Фото Цензор.НЕТ

Перша поставка цього озброєння має відбутись вже через кілька тижнів

Першу поставку американського оборонного озброєння Україна отримає через кілька тижнів. Про це президент Петро Порошенко сказав під час прес-конференції.

«У нас безумовно є великий прогрес у переговорах з нашими американськими партнерами», — зазначив президент, відповідаючи на питання щодо умов поставок летального озброєння від США.

За словами глави держави, ця тема обговорювалась і під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Білому домі. Тоді президенти, за словами Порошенка, мали дуже довгу і плідну розмову, і пізніше в Нью-Йорку у вересні минулого року, а також під час переговорів з Держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, з міністром оборони США Джеймсом Меттісом.

«У нас дуже багато позитивних новин стосовно цього. На жаль, я не можу повідомити вам більш детально про переговори, але перша поставка цього озброєння має відбутись вже через кілька тижнів», — зазначив він.

За словами Порошенка, «йдеться про низку поставок, починаючи з антиснайперських комплексів, тому що багато українських бійців було вбито російськими снайперами». Він також додав, що отримання таких комплексів значно допоможе знизити кількість загиблих, а також підвищити їхню безпеку. Також йдеться про засоби електронної боротьби, протиповітряної оборони тощо.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: