Президент Туреччини із візитами відвідає Росію і Кувейт

Президент Туреччини із візитами відвідає Росію і Кувейт
Реджеп Ердоган

Зовнішньополітичне турне заплановане на 13-14 листопада

Офіс президента Туреччини повідомив про те, що Реджеп Ердоган має наміри у найближчому майбутньому відвідати РФ і Кувейт. Про це пише інформаційне агентство Reuters.Спочатку президент Туреччини 13 листопада відвідає Сочі, де проведе переговори, а потім наступного дня відправиться до Кувейту.

Припускається, що намір Реджепа Ердогана відвідати РФ викликаний можливістю знаходження компромісу між двома сторонами щодо постачання до Туреччини російських систем ППО С-400 Тріумф. До цього Анкара вимагала передачі технологій як частини контракту на закупівлю цих систем.

Окрім того, Туреччина категорично виступила проти того, щоб запрошувати представників сирійських курдів на конференцію всіх етносів Сирії, яку підтримує РФ і яку планувалося провести 18 листопада в Сочі. Із іншого боку на минулому тижні російська сторона нарешті зняла обмеження на імпорт турецьких томатів, які були запроваджені на фоні похолодання відносин у 2015 році після збиття турецькими ВВС російського фронтового бомбардувальника Су-24.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: