Елітний позашляховик за посаду. Президента Академії аграрних наук викрили на корупції

Елітний позашляховик за посаду. Президента Академії аграрних наук викрили на корупції
Слідчі повідомили президенту Національної академії аграрних наук України про підозру у вчиненні правопорушення.
Фото: Нацполіція

Досудове розслідування триває

Правоохоронці викрили президента Національної академії аграрних наук України Ярослава Гадзало в одержанні неправомірної вигоди за включення особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків, повідомили в пресслужбі Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що посадовець сприяв зарахуванню особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшій передачі відповідних матеріалів на розгляд президії НААН.

«За свою допомогу фігурант отримав «подяку» – елітний позашляховик», – йдеться в повідомленні на сайті поліції.

Наразі слідчі повідомили президенту Національної академії аграрних наук України про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Наразі вирішують питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу, а також повідомлення про підозру іншим фігурантам, причетним до правопорушення.

До речі, торік у листопаді слідчі викрили керівників Національної академії аграрних наук України та структурних підрозділів, які налагодили схему розкрадання та привласнення майна академії. Тоді під час обшуків у приміщенні НААН поліцейські вилучили арсенал зброї. 

Читайте також: Шахрай змусив президента Національної академії аграрних наук призначити керівника Інституту

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: