Прикордонники заявили, що повністю контролюють кордон із Угорщиною

Прикордонники заявили, що повністю контролюють кордон із Угорщиною

Державна прикордонна служба в повному обсязі здійснює охорону кордону на Закарпатті, який проходить поблизу приватних земельних ділянок. Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненого на його сайті.

«Незважаючи на те, що земельні ділянки, які розташовані у безпосередній близькості до державного кордону України, знаходяться у приватній власності, Державна прикордонна служба України в повному обсязі здійснює охорону державного кордону, його патрулювання та виконання інших завдань», - мовиться в ньому.

У відомстві зазначили, що вживають усіх дієвих заходів, щоб повернути у державну власність земельні ділянки, розташовані вздовж лінії державного кордону. Там заявили, що на сьогоднішній день співробітники Державної прикордонної служби України у взаємодії з прокуратурою Закарпатської області вже повернули у державну власність 34 земельних ділянки загальною площею понад 132 гектари.

«Щоб надати беззаперечні докази, правоохоронці провели кропітку роботу, активно працювали в Центральному державному архіві вищих органів влади та управління України, галузевому державному архіві Держприкордонслужби та інших архівних установах держави. Також після цього було подано відповідні позови до Берегівського районного суду Закарпатської області стосовно фізичних осіб, а також Головного управління Держземагентства в Закарпатській області, Берегівського районного управління юстиції про скасування низки наказів Головного управління Держземагентства в Закарпатській області і повернення у державну власність земельних ділянок з незаконного володіння. Крім того Мукачівським прикордонним загоном Держприкордонслужби спільно з військовою прокуратурою Ужгородського гарнізону, подано позов до суду щодо оскарження незаконних рішень про передачу у довгострокову оренду майже 90 гектарів земель, розташованих у безпосередній близькості до кордону. На цей час ці справи призначені до судового розгляду», - пояснили у Дерджприкордонслужбі.

У відомстві також пообіцяли, що разом з правоохоронними органами й надалі проводитимуть відповідну роботу, направлену на захист законних інтересів держави як на західній, так і на інших ділянках державного кордону України.

Раніше головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що 150 кілометрів українського кордону з Угорщиною є приватними і є звичайними земельними ділянками.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: