Приватбанк на день призупинить корпоративні платежі

Приватбанк на день призупинить корпоративні платежі

Це технічна необхідність, обумовлена процедурою зміни контролю та особливостями законодавства

Приватбанк, рішення про 100-відсоткову націоналізацію ухвалили вчора, 18 грудня, пізно ввечері, на день призупинить проведення платежів корпоративних клієнтів. Це викликано лише технічними моментами процедури зміни контролю та особливостями законодавства. Обіцяють, що обслуговування фізичних осіб відбуватиметься у звичайному режимі. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook проектний менеджер реформ фінансового сектора проектного офісу Національної ради реформ Вікторія Страхова.

«Клієнти Приватанку дійсно звикли до миттєвих платежів, тому звістка про те, що платіжки, які прийшли 19 числа, будуть виконані 20 числа, викликає невдоволення. Так, буде зупинка на один день корпоративних платежів. Це ніяк не пов'язано ні з ліквідністю, ні з будь-якими іншими показниками банку. Це технічна необхідність, обумовлена процедурою зміни контролю та особливостями законодавства», – написала вона.

Чинний закон «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні» передбачає, що «міжбанківський переказ виконується в строк до трьох операційних днів. Внутрішньобанківський переказ виконується в строк, встановлений внутрішніми нормативними актами банку, але не може перевищувати двох операційних днів».

«Так що Приватбанк навіть у процедурі зміни контролю, яка відбувається вперше в Україні (а за обсягом такого банку, мабуть, і в Європі) забезпечує більш швидкі платежі, ніж передбачено законодавчо. Це стало можливим завдяки співпраці менеджменту банку та уповноважених осіб держави», – зазначила Страхова.

Нагадаємо, ввечері 18 грудня уряд України схвалив рішення про націоналізацію Приватбанку

Передбачається, що держава в особі Міністерства фінансів України стане власником 100% акцій банку. Вона гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.

Приватбанк очолить колишній міністр фінансів та один із топ-менеджерів банку у 1990-х роках Олександр Шлапак

Дивіться брифінг голови Національного банку України Валерії Гонтаревої і міністра фінансів Олександра Данилюка з приводу націоналізації Приватбанку. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: