Продовження секс-скандалу з Берлусконі. Прокуратура Італії заводить нову справу

Продовження секс-скандалу з Берлусконі. Прокуратура Італії заводить нову справу
В 2015 році суд виправдав Берлусконі у справі про інтимний зв'язок з неповнолітньою

Прокурориї вимагають почати новий процес проти Сільвіо Берлусконі

Прокуратура Мілана вимагає почати новий процес проти екс-прем'єра Сільвіо Берлусконі за підозрою в підкупі свідків у справі про використання послуг неповнолітніх повій, пише ТАСС.

Касаційний суд в березні 2015 року ухвалив виправдати Берлусконі по так званій «справі Рубі». У ньому головною фігуранткою проходила марокканська танцівниця Каріма ель-Маруг, якій не було 18 років на момент можливих інтимних відносин з політиком.

Ця гучна справа вибухнула в 2010 році, коли екс-прем'єр ще очолював уряд. В ході розслідування були розкриті факти вечірок на приватній віллі Берлусконі за участю неповнолітніх дівчат, які нібито надавали інтимні послуги за грошову винагороду.

Всі матеріали звинувачення були засновані на прослуханих телефонних розмовах як самого Берлусконі і людей з його оточення, так і дівчат. Однак під час процесу всі вони спростували, що отримували гроші за участь таких вечорах. Це протиріччя стало приводом для початку нового розслідування, фігурантами якого стали як екс-прем'єр, так і його адвокати. Політика вже викликали на допити в ході попередніх слухань, але він не з’явився «за станом здоров'я».

Як відомо, останнім часом Берлусконі, який залишається лідером партії «Вперед, Італія», знову повернувся до активної політики. Він особисто очолював делегацію партії на консультаціях з президентом республіки після недавньої відставки прем'єр-міністра Маттео Ренці. Колишній глава уряду також заявив, що готовий очолити правий центр на майбутніх виборах, якщо Страсбурзький суд визнає порушенням прав людини позбавлення його можливості брати участь у державній діяльності.

Ця заборона ввійшла в силу, коли Берлусконі був визнаний винним і остаточно засудженим у справі про шахрайство його компанії «Медіасет». Ще в 2014 році він закінчив відбування покарання на суспільно-корисних роботах. Проте, згідно з італійським законом, він не може балотуватися ще декількох років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: