Проект бюджету на 2017 рік проголосовано у першому читанні

Проект бюджету на 2017 рік проголосовано у першому читанні
Голосування в парламенті

Парламент у першому читанні підтримав проект Держбюджету на 2017 рік

Депутати Верховної Ради підтримали проект Державного бюджету на 2017 рік у першому читанні.

aeh

На засідання, під час якого відбувалось голосування, також прийшов прем’єр-міністр Володимир Гройсман та Кабмін у повному складі.

Як повідомлялось, народні депутати України в рамках обговорення проекту державного бюджету на 2017 рік запропонували внести 1165 поправок у документ, однак більшість поправок було відхилено через незбалансованість видатків і доходів. 

Нагадаємо, 15 вересня уряд ухвалив проект Держбюджету на 2017 рік. Планується, що доходи державного бюджету у 2017 році збільшаться на 16,9% порівняно із 2016 роком. Основними пріоритетами бюджету є фінансування оборони і безпеки обсягом близько 129 млрд грн, підтримка аграріїв обсягом не менш як 5,5 млрд грн, продовження процесу децентралізації та збільшення Фонду регіонального розвитку до 9 млрд грн, будівництво доріг за рахунок коштів Дорожнього фонду (обсяг асигнувань закладається на рівні 14,2 млрд грн, а також 1 млрд дол. за рахунок можливого залучення коштів міжнародних фінансових організацій). Крім того, в центрі уваги уряду – фінансування освіти обсягом понад 20 млрд грн, а також фінансування сфери охорони здоров'я.

Тим часом міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Держбюджет на 2017 рік можна назвати народним.

Як відомо, у попередні роки графіка не дотримувались, бюджет ухвалювали мало не новорічної ночі. Цьогоріч уряд вирішив продемонструвати пунктуальність, вніс проект головного кошторису до парламенту вчасно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: