Прокуратура оголосила нову підозру екс-першому заступнику голови Одеської ОДА

Прокуратура оголосила нову підозру екс-першому заступнику голови Одеської ОДА

Прокуратура знову вимагає заарештувати колишьного першого заступника голови Одеської ОДА Орлова

Прокуратура Одеської області за результатами досудового розслідування оголосила про підозру колишньому першому заступнику голови Одеської обласної державної адміністрації у незаконному перешкоджанні проведенню мітингу із застосуванням фізичного насильства (ст. 340 Кримінального кодексу України).
Як повідомила прес-служба прокуратури, за даними слідства, колишній чиновник у змові з іншими особами віддав вказівки про силове припинення спеціально екіпірованими і озброєними особами мирного зібрання громадян 19 лютого 2014 року на площі перед будівлею обладміністрації.
Прокуратура звернулася до суду для обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою без застави.
Як повідомлялося, напередодні керівника Одеської міської організації партії «Опозиційний блок» Олександра Орлова, узятого під варту за підозрою в організації одеських подій 19 лютого 2014 року, було випущено під заставу.
22 вересня 2016 року генпрокурор Юрій Луценко заявив про намір внести до Верховної Ради подання про зняття недоторканності з народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Скорика.
Сам Скорик стверджує, що правоохоронці схиляють його однопартійця – депутата Одеської міської ради Орлова дати проти нього свідчення. Він також запевнив, що не переховуватиметься від слідства і не полишатиме країни, стверджуючи, що нічого протиправного не вчиняв.
23 вересня Приморський районний суд Одеси за клопотанням прокуратури Одеської області обрав колишньому першому заступнику голови Одеської обладміністрації Орлову запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі понад 8 млн грн.
Колишнього чиновника підозрюють в організації масових заворушень 19 лютого 2014 року під Одеською ОДА. Йому інкримінується ч. 2 ст. 28, 1 ч. ст. 294 (спроба організації масових заворушень) Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: