«Прорив Саакашвілі»: прикордонники кажуть, що нардепи самі попросили скласти на них протоколи

«Прорив Саакашвілі»: прикордонники кажуть, що нардепи самі попросили скласти на них протоколи
Саакашвілі та Тимошенко

Саакашвілі наразі має статус особи, «яку незаконно перемістили через кордон», - Цигикал

Усі депутати та частина журналістів, які брали участь у незаконному перетині кордону Міхеїлом Саакашвілі, самі звернулися до правоохоронців. Про це в інтерв’ю «Цензор.НЕТ» заявив керівник Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

«У нас всі депутати самі прийшли, сказали: «Давайте, оформлюйте на нас протоколи про незаконний перетин кордону». Ми оформили. Журналісти прийшли (переважна більшість), навіть іноземні, не буду називати їх», – повідомив він і додав, що суд присудив їм штраф.

«Понад 30 протоколів на сьогодні ми оформили. Зараз готуємо протоколи 24 людям по пункту 10 185-ї статті Адміністративного кодексу – це злісна непокора представнику правоохоронних органів», – підкреслив глава ДПСУ.

Раніше колишній президент Грузії та екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що Державна міграційна служба відмовляється надавати йому додатковий захист в Україні. Також він нагадав, що готує позов, щоб відновити своє громадянство України. 3 жовтня адвокат Саакашвілі повідомив, що той подав прохання про надання йому статусу особи, яка потребує додаткового захисту в Україні, - так юридично іменується політичний притулок. Заяву було подано 11 вересня після прибуття Саакашвілі в Україну.

Нагадаємо, 10 вересня Саакашвілі прибув в Україну через польський кордон, буквально прорвавшись з групою прихильників через пункт пропуску «Шегині» у Львівській області. За такі дії екс-глава Одеської ОДА був оштрафований судом на 3,4 тис. грн. Серед осіб, які перетинали кордон з Саакашвілі, були 5 діючих народних депутатів. Після прибуття в Україну Саакашвілі перебував кілька днів у Львові, після чого відправився з поїздками по країні. Він вже встиг відвідати Київ, Одесу, Дніпро, Чернівці та низку інших міст. Із 17 листопада під будівлею Верховної Ради проходить акція протесту за участі Саакашвілі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: