Психіатр проаналізував поведінку Савченко після звільнення

Психіатр проаналізував поведінку Савченко після звільнення

Поведінка Савченко цілком очікувана, адже вона пережила страшні емоції

Лікар-психіатр Семен Глузман, який на своєму життєвому шляху побачив чимало - камери-одиночки, голодування - прокоментував поведінку Надії Савченко після повернення в Україну.
Він зазначив, що з одного боку його режим був більш щадним, ніж у Савченко. Так, за його словами, в той час, як він перебував в ув'язненні, не було таких емоційних хвиль, які до недавнього часу переживала українська льотчиця, пише Joinfo.ua.
«Одні приїжджали і говорили, що скоро вийдеш, інші говорили - ні, не скоро вийдеш. Треті говорили, що ось незрозуміло як взагалі Путін вчинить. Подробиць переговорів вона не знала. Та й ніхто не знав», - зазначив лікар.
«Тому не дивуйтеся її реакції. Вона тільки звільнилася, причому раптово. Її ж тримали в «стакані» 5 годин перед тим, як звільнити... У Наді ж були страшні емоції - вона чекала свободи. І незрозуміло буде вона чи ні... Це дуже важко переносити. Іноді рятує навіть одноманітність», сказав Глузман.
Нагадаємо, що Савченко 25 травня повернулася в Україну. В аеропорту Савченко зустрічало багато людей, в тому числі журналісти і політики. Ця подія викликала великий резонанс, особливо різка поведінка Надії. Вона голосно кричала і грубо відповідала журналістам, щоб ті поважали її особистий простір.
На думку психологів, такої поведінки цілком слід було очікувати, адже Савченко два роки пробула у в'язниці, і те, що сталося з нею, є великим стресом не тільки для організму, але і для психіки. Так, психолог Володимир Креденсер вважає, що адаптація до нормального життя у Савченко займе приблизно півроку.
У той же час психолог Анна Солнцева вважає, що Савченко не повернулася додому, вона повернулася на війну. І якщо вона відразу ж зануриться в політику, то її стан тільки погіршиться.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: