Путін розгнівався на НАТО за нові кораблі в Чорному морі – La Repubblica

Путін розгнівався на НАТО за нові кораблі в Чорному морі – La Repubblica

Глава РФ роздратований заявами Альянсу

У відносини між США і Росією знову повернулося напруження, пише італійська газета La Repubblica. На «Великій двадцятці» в Бонні і на зустрічі міністрів оборони НАТО в Брюсселі, «здається, нарешті була сформована чітка лінія адміністрації Трампа по відношенню до Москви після какофонії останніх тижнів, кульмінацією якої стала відставка радника з національної безпеки Майкла Флінна» саме через скандал навколо зв'язків з Росією, йдеться в статті.

«В НАТО на знак підтвердження згоди між союзниками повідомили, що посилять присутність своїх кораблів у Чорному морі», – пише видання. Ця новина «викликала роздратування президента Росії», який заявив, що розгортання сил НАТО в тій області є «провокацією».

«На міжнародних самітах обговорювалася також новина, що прийшла з Лівії: прем'єр-міністр (Фаїз) Сарадж попросив допомоги у НАТО, щоб створити оборонні та правоохоронні інститути», – йдеться в статті. Російська підтримка бунтівного генерала Халіфи Хафтара, який контролює схід країни, «робить внесок в ослаблення» уряду Сараджа. У бесіді з журналістами на полях G20 МЗС Італії Анджеліно Альфано сказав, що буде обговорювати в п'ятницю це питання з російським колегою. «Ми вітаємо залучення Росії, якщо вона може посприяти пошуку мирного рішення», – сказав Альфано, коментуючи ситуацію в Лівії.

Міністр закордонних справ Італії торкнувся також теми санкцій проти Росії, заявивши, що він гарантує «вірність» Італії Євросоюзу, який, за словами Альфано, має намір зберегти санкції, допоки не буде просувань за Мінськими угодами. Він також зазначив, що повернення до формату «Великої вісімки» за участю Росії залишається «побажанням» на майбутнє – робити це на саміті в Таорміні в травні буде «передчасно».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: