Путін вніс до Держдуми протокол про єдину систему ППО Росії і Білорусіі

Путін вніс до Держдуми протокол про єдину систему ППО Росії і Білорусіі
Володимир Путін

Протоколом вносяться зміни до угоди від 3 лютого 2009 року

Президент РФ Володимир Путін вніс на ратифікацію в Держдуму протокол до угоди між Росією і Білоруссю про спільну охорону зовнішнього кордону Союзної держави в повітряному просторі і створенні Єдиної регіональної системи протиповітряної оборони двох країн. Документ розміщений в електронній базі даних нижньої палати парламенту РФ.

Протоколом вносяться зміни до угоди від 3 лютого 2009 року. Зокрема, коригується низка формулювань. Наприклад, «командний пункт головнокомандувача військово-повітряними силами збройних сил РФ» змінюється на «Центр управління повітряно-космічних сил збройних сил РФ», а «загрозливий період» на «період безпосередньої загрози агресії».

«Положеннями протоколу уточнюється понятійний апарат угоди, а також вносяться зміни, що стосуються організаційно-штатної структури ВС РФ і порядку застосування зброї і бойової техніки черговими з протиповітряної оборони при спільному виконанні завдань бойового чергування», - йдеться в документі.

Москва і Мінськ уклали угоду, в яку зараз вносяться зміни, в Кремлі за підсумками засідання Вищої Держради Союзної держави у присутності президентів двох країн.

Спочатку передбачалося, що цей документ буде підписаний восени 2008 року, проте через низку причин церемонія його підписання переносилася.

Для перегляду документа на тисніть на зображення

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: