Путін заселяє окупований Крим росіянами, - Тука

Путін заселяє окупований Крим росіянами, - Тука
uapress.info

Кремль докладає всіх зусиль, щоб зробити Крим «російським»

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука в ефірі телеканалу «112 Україна» сказав, що, за його інформацією, нині триває заселення окупованого Криму росіянами.

«У мене є дані, що нині триває процес заселення Криму виходцями з Росії, звичайними людьми», - зазначив він.

Тука також прокоментував ліквідацію так званого «Кримського округу». «По-перше, це означає позбавлення будь-яких ілюзій щодо автентичності, особливості Криму для Росії. Регіон перетворюється на звичайну область Федерації, нівелюються всі ознаки особливостей. По-друге, це крах ілюзій місцевої елітарної гопоти, яка сподівалась утримати вічний зв'язок із Путіним», - пояснив він.

На думку заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, на фінансуванні Криму такі зміни суттєво не позначиться, однак можна прогнозувати деяке погіршення в цьому питанні. «Коли Крим був окремим федеральним округом, у нього буди певні стосунки з очільниками Кремля і фінансовими відомствами. Зараз це відбуватиметься в рамках південного округу - це вже не ті можливості», - сказав Тука.

Як повідомлялось, за даними так званого «управління статистики» окупованого Севастополя, кількість населення в місті за два роки «істотно збільшилася» - майже на 100 тисяч осіб. До Севастополя здебільшого приїжджають росіяни. «Перш за все, це чиновники та їхні родини, а також пенсіонери», - заявили окупанти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: