Путінські слідчі заочно пред’явили обвинувачення двом українським командирам

Путінські слідчі заочно пред’явили обвинувачення двом українським командирам
Слідчий комітет РФ

У Росії українських офіцерів обвинувачують у скоєнні злочинів на Донбасі

Слідчий комітет РФ заочно пред’явив обвинувачення за сфабрикованими справами двом командирам підрозділів Збройних Сил України.

Як повідомляється на сайті СК РФ, «звинувачення в організації застосування у збройному конфлікті засобів і методів, заборонених міжнародним договором Російської Федерації, тобто в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356 КК РФ», пред’явлені командиру 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади Збройних Сил України підполковнику Василя Зубаничу та командиру 1-го батальйону 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ підполковнику Михайлу Прокопіву.

«В ході розслідування встановлено причетність командира 10 окремої гірничо-штурмової бригади Збройних сил України підполковника Василя Зубанича до організації 15 червня 2016 року спільно з військовослужбовцями зазначеної бригади артилерійського обстрілу з важких видів озброєння, що мають високі вражаючі властивості, території населених пунктів Красногорівка та Старомихайлівка Донецької народної республіки, в результаті якого постраждали два мирних жителя, які не беруть участь у збройному конфлікті», - заявляє СК РФ.
«Також встановлено причетність командира 1 батальйону 14 окремої механізованої бригади Збройних Сил України підполковника Михайла Прокопіва до організації спільно з військовослужбовцями зазначеного військового підрозділу 24 і 28 березня 2016 року артилерійських обстрілів Петрівського та Київського районів міста Донецька, в результаті яких постраждав мирний житель і зруйновано ряд домоволодінь», - йдеться у заяві Слідкому РФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: