Рада за тиждень одним із перших розгляне питання зміни складу ЦВК

Рада за тиждень одним із перших розгляне питання зміни складу ЦВК

Парубій прогнозує серйозну політичну дискусію з призначення членів ЦВК

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що парламент у вівторок, 14 червня, розгляне питання призначення членів Центральної виборчої комісії замість тих, термін повноважень яких закінчився. Про це він повідомив сьогодні журналістам.
«Я поставлю це питання одним із перших на наступному пленарному тижні. Як я і обіцяв: щойно надійде подання, негайно воно буде винесено до зали Верховної Ради України. Швидше за все, це буде в перший день нашої пленарної роботи», - сказав Парубій.
Разом із тим він прогнозує серйозну політичну дискусію з призначення членів ЦВК. «Будуть дискусії, але сподіваюся, ми зможемо вийти на рішення, як і завжди», - додав Парубій.
Він нагадав, що парламентські фракції подають президентові пропозиції щодо кандидатур до складу Центральної виборчої комісії, однак рішення про те, які кандидатури вносити, приймає президент, - пише Інтерфакс-Україна.
Нагадаємо, президент України Петро Порошенко пропонує звільнити з посади 12 членів Центральної виборчої комісії, зокрема голову ЦВК Михайла Охендовського, а також Тамару Астахову, Юрія Данилевського, Ігоря Жиденка, Тетяну Лукаш, Андрія Магеру, Броніслава Райковського, Жанну Усенко-Чорну, Олександра Чупахіна, Юлію Швець, Олександра Шелестова та Валерія Шелудька.
Глава держави також вніс до Верховної Ради проект постанови про призначення членами ЦВК 11 осіб. Так, на посади членів ЦВК він пропонує кандидатури заступника міністра освіти і науки - керівника апарату Міністерства освіти і науки України Романа Греби, директора департаменту аналітичної роботи та організації управління МВС Михайла Вербенського, заступника голови секретаріату парламентського комітету з питань правової політики і правосуддя Ольги Желтової.
Крім того, президент пропонує призначити членами ЦВК юрисконсульта Світлану Кустову, суддю Аллу Басалаєву, адвоката Олега Конопольского, нотаріуса, доцента кафедри конституційного та адміністративного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Ольгу Лотюк, нотаріуса, екс-заступника міністра Кабміну Надію Синицю, а також завідувача відділом моніторингу діяльності місцевих органів влади та підтримки їх правотворчих ініціатив департаменту місцевого самоврядування та децентралізації адміністрації президента України Віталія Плукаря.
Президент також вніс запропоновану парламентською фракцією «Народний фронт» кандидатуру викладача Києво-Могилянської академії Леонтія Шипілова і запропоновану фракцією «Самопоміч» кандидатуру громадського активіста, екс-заступника голови правління Комітету виборців України Євгена Радченка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: