Рада подовжила мандат міжнародної місії із розслідування катастрофи МН17

Рада подовжила мандат міжнародної місії із розслідування катастрофи МН17

Верховна Рада України ратифікувала угоду про подовження мандату міжнародної місії захисту розслідування катастрофи МН17. Йдеться про законопроект № 0169.

Зазначимо, український парламент ратифікував угоду з Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування катастрофи МН17 в липні 2017 року, потім дію угоди кілька разів подовжували.

Літак Boeing 777 компанії Malaysian Airlines, що здійснював рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, 17 липня 2014 р. був збитий над територією Донецької області. На борту перебували 298 осіб, всі вони загинули.

Раніше Міжнародна експертно-журналістська група Bellingcat, яка займається пошуком даних з відкритих джерел (супутникові знімки, геолокація, соціальні мережі), публікувала попередні дані щодо катастрофи МН17.

Повідомлялося, що пасажирський лайнер збили з російського «Бука», який уже на наступний день після трагедії - 18 липня - був у Росії. Постріл був здійснений з поля біля Первомайського (недалеко від Тореза і Сніжного).

У слідства є близько 100 прізвищ людей, які можуть бути причетні до транспортування чи використання в Україні саме цієї установки.

Зокрема, за даними Bellingcat, за доставку в Донецьку область ракетного комплексу «Бук», з якого імовірно збили лайнер, відповідав відставний російський офіцер з позивним «Похмурий». Сам він категорично заперечує свою причетність до знищення даного літака.

Нагадаємо, 16 січня Міністерство закордонних справ України подало позов з приводу порушення Росією Конвенції ООН з протидії фінансуванню тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації в Міжнародний суд ООН в Гаазі. Україна вимагає від РФ припинення фінансування незаконних збройних формувань на Донбасі та відновлення діяльності Меджлісу в окупованому Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: