Рада скасувала поетапне підвищення екологічного податку

Рада скасувала поетапне підвищення екологічного податку

Рада внесла поправки в екологічний закон

Також продовжено режим звільнення від ПДВ операцій з брухтом чорних і кольорових металів, паперу і картону для утилізації

Верховна Рада в четвер, 6 грудня, внесла поправки до прийнятого два тижні тому закону про зміну розміру податків у 2019 році. За поправки проголосували 248 депутатів.

Поправки, оприлюднені на сайті парламенту, передбачають підвищення ставок податку за викиди двоокису вуглецю з 0,41 грн до 10 грн за тонну.

У той же час, прийнятий народними депутатами 23 листопада 2018 року варіант законопроекту містив норму про подальше підвищення зазначеного податку: з 2020-го - до 15 грн/тонна, з 2021-го - до 20 грн/тонна, з 2022 року - до 25 грн/тонна.

Крім того, затверджені поправки продовжують режим звільнення від ПДВ операцій з брухтом чорних і кольорових металів, паперу і картону для утилізації (макулатури та відходів) до 2022 року.

Зазначимо, що ресурсний законопроект №9260 з поправками до Податкового кодексу передбачає підвищення ряду акцизів і зборів. Народні депутати прийняли його у другому читанні та в цілому в ніч з 22 на 23 листопада 2018 року.

Раніше законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України Рада прийняла за основу в першому читанні 8 листопада. Після низки невдалих голосувань документ підтримали 233 депутати.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: