Радник президента звинуватив Гройсмана у зриві електронного декларування

Радник президента звинуватив Гройсмана у зриві електронного декларування
Фото «Радіо Свобода»

Слабке програмне забезпечення, до якого можуть залізти зловмисники, зводить саму ідею Е-декларування нанівець

Провал запуску електронного декларування стався через слабке програмне забезпечення проекту, замовником якого є Національна Комісія Запобігання Корупції. У свою чергу НАЗК створювалася у підпорядкуванні Кабінету Міністрів, відтак саме прем'єр-міністр Володимир Гройсман має розібратися, хто підвів Україну і президента. Таку думку висловив політолог, який зараз співпрацює з президентом Порошенком, Віктор Уколов у своєму блозі.

«Поки що лише слабке фейсбук-попередження від Володимира Гройсмана не додає оптимізму, що проблема буде вирішена до понеділка», - зазначає Уколов і додає, що 15 серпня – день, коли має бути запущено електронне декларування, починається опівночі з неділі на понеділок. «Тим часом у передостанні дні ДСТЗІ несподівано забракувала програмне забезпечення (софт) за допомогою якого буде здійснюватися декларування», - пише Уколов.

Радник президента підкреслив, що слабке програмне забезпечення, до якого можуть залізти зловмисники, зводить саму ідею Е-декларування нанівець. «Адже в такому разі не можна гарантувати, що чиновник зробив помилки навмисно, бо їх можуть свідомо внести хакери, переписавши цілі розділи декларації. Якщо проігнорувати цю небезпеку, то після 15 серпня нас очікують не один, а тисячі скандалів і повна дискредитація задуму», - зазначив журналіст.

Уколов також нагадав, що 11 серпня Порошенко категорично висловився на підтримку системи електронного декларування, «знявши таким чином, всі питання щодо існування твердої політичної волі на реалізацію цього проекту».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: