Reuters описав схему переправлення російських найманців до Сирії

Reuters описав схему переправлення російських найманців до Сирії

Літак Cham Wings в аеропорту Ростова-на-Дону 17 січня 2018 року

Фото: Reuters

Виявлена схема дає уявлення про те, як доставляються у Сирію приватні російські військові контрактники, існування яких влада РФ не визнає

Опубліковано розслідування, в якому розкрита схема, як приватна сирійська авіакомпанія Cham Wings переправляє російських найманців до Сирії.

США включили Cham Wings до санкційного списку в 2016 році за доставку проасадовських бійців в Сирію і допомогу сирійській військовій розвідці у доставці зброї і спорядження, йдеться в матеріалі Reuters.

Зазначається, що літаки Cham Wings прилітають у Ростов переважно вночі і відлітають рано вранці, коли в аеропорту майже немає інших пасажирів. Відкритої інформації про ці рейси і розклад польотів немає, як немає і можливості придбати авіаквитки з Ростова в Дамаск або Латакію, де розташувалася основна російська військова авіабаза в Сирії.

Виявлена схема дає уявлення про те, як доставляються у Сирію приватні російські військові контрактники, існування яких влада РФ не визнає. Росія каже, що її участь у конфлікті в Сирії була обмежена повітряними ударами, навчанням сирійських військ і невеликою кількістю спецназу.

Cham Wings у відповідь на запит Reuters повідомила, що вся інформація про польоти є на сайті компанії. Польотів у Ростов на сайті не виявилося. Але інформація про ці рейси регулярно з'являється в онлайн-базі щодо відстеження польотів.

За 14 місяців, починаючи з 5 січня 2017 року, журналісти виявили 51 політ літаків Cham Wings з Дамаска і Латакії у Ростов і назад. Кожен раз для цього використовувалися лайнери Airbus A320, які можуть перевозити до 180 пасажирів. Крім того, кілька неназваних найманців, які воювали у Сирії підтвердили Reuters, що чартерні рейси - основний спосіб перекидання найманих бійців з Росії у Сирію.

Нещодавно президент США Дональд Трамп підтвердив свій намір вивести американські війська з Сирії. Натомість Трамп мобілізує армію на кордоні з Мексикою.

Нагадаємо, наприкінці березня Трамп заявляв, що американські військові зараз «вибивають дух з ІДІЛ», але «дуже скоро підуть з Сирії». Трамп вважає, що настав час «дозволити іншим людям подбати про ситуацію» в Сирії.

Також у парламенті Канади закликали відреагувати на воєнні злочини Росії у Сирії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: