Режисер Аскольд Куров: Після зустрічі з Сенцовим у Лабитнангі у мене з’явилася ідея про новий фільм

Режисер Аскольд Куров: Після зустрічі з Сенцовим у Лабитнангі у мене з’явилася ідея про новий фільм
Олег Сенцов

Російський кінематографіст минулого тижня мав побачення з Олегом Сенцовим

Матеріали із зустрічі з Олегом Сенцовим можуть стати частиною нового фільму. Про це повідомив «Главкому» режисер Аскольд Куров. Він зауважив, що співробітник колонії знімав зустріч на камеру, після чого сам режисер попросив, аби цей матеріал було збережено. Також Куров додав, що ця зустріч була надзвичайно емоційною та дуже вплинула на нього.

«Для мене це було одне з найсильніших переживань, мабуть, в усьому житті, тому що я ніколи не бував в колонії і не розмовляв з людиною, яка в ув'язненні. Коли там перебуваєш, коли розмовляєш з Олегом, то все по-іншому бачиться... Олег - людина рішуча, ідеаліст. Якщо він пішов на цей крок, то готовий йти до кінця»,- пояснює режисер.

Нагадаємо, що Олег Сенцов, який наразі перебуває в колонії суворого режиму у місті Лабитнангі на півночі Росії, вже місяць тримає голодування, до якого він поступово готувався, аби кульмінація цього протесту припала на початок Чемпіонату світу з футболу, який країна-агресор прийматиме з 14 червня. Таким чином ув’язнений режисер хоче привернути увагу усього світу до проблем політичних в’язнів у країні, що веде війну проти України.

Читайте більше в інтерв'ю «Главкома»: «Режисер Аскольд Куров: 45 хвилин розмови з Олегом Сенцовим були одним з найсильніших переживань мого життя»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: