Резніченко: Дніпропетровську ОДА визнали лідером по роботі з ProZorro

Резніченко: Дніпропетровську ОДА визнали лідером по роботі з ProZorro
Валентин Резніченко

До п’ятірки найкращих також увійшли Вінницька, Тернопільська, Чернігівська і Житомирська області

Дніпропетровська область в 2017 році стала найкращою в країні щодо роботи в системі електронних закупівель ProZorro. Результати інтегрального моніторингу за відкритими даними оприлюднила громадянська організація «Громадський контроль», повідомляє прес-служба Дніпро ОДА.

«Ініціатива Президента Петра Порошенка з впровадження прозорої електронної системи державних закупівель дозволила зламати корупцію, що десятиліттями існувала в цій сфері. Дніпропетровська область першою з регіонів України перейшла до використання Prozorro ще в серпні 2015 року. Зараз Дніпро ОДА – лідер з використання системи, а кожен десятий зареєстрований в ProZorro підприємець – з Дніпропетровщини», - розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

З перших днів роботи з ProZorro в держадміністрації приділяли значну увагу навчанню роботі з платформою. «Ми запрошували найкращих експертів, які проводили консультації для підприємців і держслужбовців. І це принесло результат: за два роки роботи в ProZorro підприємці Дніпропетровщини заробили у системі е-закупівель майже 50 млрд грн по всій країні», - поінформував Валентин Резніченко.

Згідно з даними моніторингу ГО «Громадській контроль», Дніпропетровська область очолює рейтинг найбільш активного використання ProZorro серед регіонів України. До найкращої п’ятірки також увійшли Вінницька, Тернопільська, Чернігівська і Житомирська області. Серед аутсайдерів опинились Чернівецька, Херсонська, Івано-Франківська, Полтавська і Закарпатська ОДА.

Рейтинг враховує дані з кількох ключових показників. Перший відображає співвідношення конкурентних і неконкурентних допорогових закупівель. Громадські активісти підкреслюють, що цей показник демонструє бажання ОДА добровільно розміщувати в системі допорогові закупівлі. За результатами моніторингу лідером визнано Дніпропетровську обладміністрацію.

Дніпро ОДА також стала лідером по успішно завершеним торгам і ввійшла в топ-3 по середній ціні одного тендеру. В ГО «Громадський контроль» уточнюють, що цей показник відображає бажання обладміністрацій добровільно передавати на прозорі тендери дрібні закупівлі.

«На прикладі Дніпропетровської області ми бачимо ефективність ProZorro. Прозорі механізми торгів дозволяють отримувати товари і послуги за найнижчу ціну, заощаджуючи кошти, які потім йдуть на будівництво шкіл, доріг, лікарень. Для підприємців прозорі закупівлі відкривають можливість чесно конкурувати, розвивати бізнес і як наслідок – сплачувати податки», - наголосив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Раніше Дніпропетровську облдержадміністрацію визнали одним із лідерів використання системи ProZorro серед державних установ. За кількістю успішних торгів в грошовому вимірі кращою в Україні стала Київська ОДА. Дніпропетровська ОДА посіла друге місце, випередивши Міністерство інфраструктури та інші держустанови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: