РФ на Донбасі використовує новітні системи радіоелектронної боротьби

РФ на Донбасі використовує новітні системи радіоелектронної боротьби

Учасники місії ОБСЄ виявили нещодавно розроблені російські комплекси РЕБ

На Донбасі виявлена новітня система радіоелектронної боротьби (РЕБ), що надійшла на озброєння сил РФ в поточному році.

Про це йдеться в дослідженні DFRLab, опублікованому на сайті Bellingcat.

«Нещодавно моніторингова група ОБСЄ опублікувала важливе спостереження, пов'язане з російськими системами радіоелектронної боротьби на Донбасі: кадри чотирьох сучасних російських комплексів РЕБ, у тому числі новітнього РБ109-А «Билина», який був вперше застосований в ході навчань «Захід-2017» і поступив на озброєння Збройних сил (ЗС) Росії тільки в цьому році», - йдеться в звіті

Так, 28 липня в непідконтрольних уряду районах міні-БПЛА СММ виявив 4 різні системи радіоелектронної боротьби («Леєр-3» РБ-341В, 1Л269 «Красуха-2», РБ-109A «Билина»і 1 комплекс радіоелектронної боротьби з БПЛА «Репелент-1») біля н. п. Чорнухине (64 км до південно-заходу від Луганська).

З чотирьох російських систем РЕБ, які помітив безпілотник ОБСЄ 28 липня, тільки одна («Леєр-3») раніше спостерігалася в Україні, а інші три («Красуха-2», «Билина» і «Репелент-1») раніше на сході України офіційно не спостерігалися.

Розробка російського комплексу «Репелент-1» завершилася в 2016 році. Ця система здатна виводити з ладу безпілотники на відстані 30-35 кілометрів. В основному вона призначена для відображення масових атак безпілотників.

«Російське рішення розмістити в Україні цю суперсучасну систему радіоелектронної боротьби явно призначене для виведення з ладу як нейтральних наглядової безпілотників СММ ОБСЄ, так і розвідувальних і збройних безпілотників українських сил», - йдеться у звіті.

«Красуха-2» перебуває на озброєнні ЗС Росії з 2014 року. Ця система може глушити різні цілі, у тому числі літаки, ракети і літакові радари, на відстані у сотні кілометрів.

Повідомляється, що «Билина» - найсучасніша система РЕБ, помічена ОБСЄ. Її представили публіці тільки в минулому році і досі спостерігали тільки на навчаннях «Захід-2017».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: