РФ планує підняти затонулий док ПД-50

РФ планує підняти затонулий док ПД-50
Спроба замінити ПД-50 новим плавучим доком може зайняти значну кількість часу – лише проектування може зайняти 1,5-2 роки

Можливість підняти ПД-50 краном виключена через відсутність подібної техніки в РФ

Міністр промисловості і торгівлі РФ Денис Мантуров заявив про те, що Росія має намір піднімати затонулий 30 жовтня плавучий док ПД-50. Це також  зроблять для того, щоб звільнити доступ до 82-го судноремонтного заводу в Росляково. Про це повідомляє російське видання «Коммерсантъ».

Сам плавучий док для росіян є важливим, «оскільки забезпечує ремонт найбільших підводних і надводних кораблів РФ». Також ПД-50 є єдиним плавучим доком для ремонту крупнотонажних кораблів як в європейській так і в азійській частинах РФ.

На сьогодні розглядається декілька варіантів підняття доку. При цьому можливість підняти його краном виключена через відсутність подібної техніки в РФ. Тому найбільш імовірним варіантом може бути закачування повітря під тиском. Ускладнити цей процес може пошкодження баластних цистерн. Тоді спочатку треба буде виготовити понтони. Вірогідність розпилювання ПД-50 більш ймовірна після підйому – навіть якщо плавдок виявиться більше непридатними для роботи, то почати утилізацію легше буде на суші, а не в морі.

В випадку неможливості надалі працювати із ПД-50 відповідні роботи з обслуговування кораблів можуть проводитися в сухих доках підприємств «Севмаш» і «Звездочка». Спроба замінити ПД-50 новим плавучим доком може зайняти значну кількість часу – лише проектування може зайняти 1,5-2 роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: