РФ заборонила ввезення українських кормів для тварин «через ГМО»

РФ заборонила ввезення українських кормів для тварин «через ГМО»

Россільгоспнагляд заявляє про неодноразові факти виявлення генно-модифікованих компонентів у партіях незареєстрованих кормів, вироблених підприємствами України

У Росію з 1 серпня заборонено ввезення з України кормів і кормових добавок для тварин «через ГМО». Про це повідомляє прес-служба Россільгоспнагляду.
«З огляду на неодноразові факти виявлення генно-модифікованих компонентів у партіях незареєстрованих кормів, вироблених підприємствами України, Россільгоспнагляд із 1 серпня 2016 року вводить тимчасові обмеження на постачання кормів і кормових добавок для тварин, вироблених підприємствами України», - йдеться в повідомленні.
Цей захід спрямований на те, щоб «не допустити потрапляння на територію Російської Федерації небезпечної у ветеринарно-санітарному плані продукції».
Як заявляв раніше голова Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, служба виявляла ГМ-компоненти в продукції деяких українських підприємств. Минулого року було зупинено постачання «генно-модифікованого» рапсу.
У зв'язку з цим українським колегам було надіслано листа з проханням провести переговори щодо виниклої проблеми. Відповіді на цю пропозицію Россільгоспнагляд не отримав.
«Ми написали листа, ми свою справу зробили. У нас є процедура у рамках СОТ. Не відповіли на листа? Далі - заходи. Ми маємо виставити відповідний бар'єр», - говорив Данкверт.
Він також не виключав, що через ГМО заборону може бути введено і на постачання кормів із країн ЄС. «В Європі вони пишуть, що немає ГМО, а наповнення - ГМО. Чому? Та немає своєї продукції, яка сьогодні конкурентна за ціною була б», - заявляв Данкверт.
«Вони беруть дешеву аргентинську або дешеву бразильську (сою, вироблену з ГМО. – Ред.), наповнення роблять, а потім до нас відправляють. Тому і щодо Європи, можливо, стосовно частини кормів вводитимемо жорсткіші заходи», – додав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: