Рішення про відведення сил у Станиці Луганській ще не прийнято - Полторак

Рішення про відведення сил у Станиці Луганській ще не прийнято - Полторак

Сьогодні приймається рішення про відведення або не відведення, заявив Полторак

Згідно з рамковим рішенням про розведення сил та засобів українські війська відвели сили в Золотому та Петрівському, рішення про відведення в Станиці Луганській наразі приймається. Про це під час урочистостей до Дня захисника України заявив міністр оборони Степан Полторак.

«Щодо відведення наших військ, то в Золотому було відведено відразу, як були для цього умови. Трохи важча ситуація в Петрівському, бо ми з другої спроби вивели війська... Щодо Станиці Луганської, то, на жаль, обстріли були інтенсивними, останній - 6 жовтня і вчора вночі був обстріл невеликий. Сьогодні приймається рішення про відведення або не відведення», - сказав він. 

Полторак наголосив, що головними умовами для відведення військ залишається повне припинення вогню і постійний моніторинг ОБСЄ 24 години на добу, щоб позбавитися ризиків захоплення територій.

Нагадаємо, у вівторок, 11 жовтня, міністр оборони України Степан Полторак заявив, що про розведення сторін у Станиці Луганський найближчим часом не йтиметься. Ситуацію ускладнили обстріли бойовиків. Від останнього не минуло і тижня, а це суперечить домовленостям. Крім того, на думку міністра Полторака, місія ОБСЄ має посилити контроль за цим процесом.

Напередодні заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука повідомив, що бойовики почали відведення сил поблизу Станиці Луганської.

Жителі Станиці Луганської бояться, що після відведення військ місто захоплять бойовики.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: