Росія готує план відмови від долара – ЗМІ

Росія готує план відмови від долара – ЗМІ

На поступову дедоларизацію, за оцінкою очільника ВТБ, піде, як мінімум, п'ять років

Російський уряд готує свій проект дедоларизації російської економіки. Про це повідомило видання The Bell з посиланням на свої джерела, знайомі з ходом обговорень. 

За інформацією ресурсу, через один-два тижні його повинен затвердити російський прем'єр-міністр Дмитро Медведєв. Законопроект готується «за мотивами» плану очільника ВТБ Андрія Костіна, який той представив Володимиру Путіну у липні, пише видання.

Зокрема, Костін запропонував низку заходів, спрямованих на розширення використання рубля у міжнародних розрахунках, і просив їх підтримати. За його словами, президент РФ «в цілому» підтримав його пропозицію з дедоларизації російської економіки.

Про повну відмову від долара не йдеться. На поступову дедоларизацію, за оцінкою очільника ВТБ, піде, як мінімум, п'ять років.

План російського уряду не передбачає ніяких обмежувальних або заборонних заходів, «заборони розрахунків у доларах не буде», запевнив The Bell співрозмовник в одному з відомств, що беруть участь в обговоренні питання. Головний акцент буде зроблено на створення можливостей для розрахунків у національних валютах, говорить він. А ще - на полегшення валютного контролю та лібералізацію валютного законодавства, додало інше джерело.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: