Росія не пустила Червоний Хрест до українських заручників

Росія не пустила Червоний Хрест до українських заручників
Представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста

Представникам найширшої гуманітарної місії – Міжнародної організації Червоного Хреста знову було відмовлено в допуску до наших заручників

Росія, всупереч домовленостям, досягнутим в Берліні під час зустрічі у Нормандському форматі, не допускає представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста до українських заручників. Про це повідомив Президент Петро Порошенко під час вручення вірчої грамоти Надзвичайним і Повноважним послом Республіки Польща в Україні Яном Пєклом, інформує прес-служба глави держави.

«Сьогодні ми отримали офіційну відмову щодо відвідання представникам найширшої гуманітарної місії – Міжнародної організації Червоного Хреста. Їм знову було відмовлено в допуску до наших заручників», – сказав Порошенко.

«Це є категорично неприйнятним, коли домовленості не виконуються», - підкреслив Порошенко.

Він наголосив також на неприпустимості невиконання домовленостей щодо режиму припинення вогню як по всій лінії зіткнення, так і у зоні розведення сторін.

Президент повідомив, що представники спостережної місії ОБСЄ знову потрапили під обстріл, а також про спробу російських бойовиків встановити спостережний пост на розведеній території, яка була недопущена українськими військовими.

Глава держави наголосив на тому, що якщо Мінські домовленості і взяті зобов’язання не будуть виконуватися з боку Росії, санкції мають бути продовжені.

Президент також подякував Польщі за тверду і послідовну позицію на підтримку України щодо політики санкцій по відношенню до агресора з боку Європейського Союзу, які мають бути не лише продовжені, а в разі невиконання зобов’язань в рамках Мінського процесу, поглиблені і розширені.

Нагадаємо, сьогодні донецькі бойовики повідомили про затримання активістки «Правого сектора» Лілії Коц на підконтрольній їм території.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: