Росія починає розпродаж акцій великих компаній, аби «заткнути дірки» у бюджеті

Росія починає розпродаж акцій великих компаній, аби «заткнути дірки» у бюджеті
finance.obozrevatel.com

Росія продала частку в алмазної компанії, щоб скоротити дефіцит бюджету

Російське держава продала частку в «Алросі», найбільшому в світі виробнику діамантів, повідомляє The Wall Street Journal.

«Розміщення цінних паперів в Москві, про який було оголошено в понеділок, стало найбільшим продажем державних активів майже за три роки, на тлі того як уряд намагається почати продажі акцій компаній, в число яких можуть увійти нафтовий гігант «Роснефть», судноплавна компанія «Совкомфлот» і нафтовиробників «Башнефть», - йдеться в статті.

«Ми сподіваємося, що всі компанії або їх частину будуть продані до кінця року, щоб фінансувати дефіцит федерального бюджету», - заявив перший заступник голови уряду Ігор Шувалов.

Уряд розмістив частку в «Алросі» в розмірі 10,9%, зазначає видання. Попит європейських інвесторів склав близько 35%, російських - 35%, близькосхідних і азіатських - 25% і американських - 5%, заявив Борис Квасов, директор управління ринків акціонерного капіталу «ВТБ Капітал».

Російський фонд прямих інвестицій і співінвестори придбали близько 50% розміщених акцій, за даними поінформованого джерела. У число співінвесторів увійшли фонди з Близького Сходу і з Азії, і участь РФПИ було «значно менше», ніж залучених ним інвесторів, за словами джерела.

Як повідомлялось, згідно з даними Банку Росії, приплив іноземної валюти в Росію вперше за два роки впав до нуля. Резервних грошей у Росії вистачить лише на три роки. Щоб звести кінці з кінцями, Мінфін в чотири-п'ять разів збільшить запозичення на внутрішньому ринку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: