Росія у списку санкцій проти України наробила орфографічних помилок і переплутала лідера С14 із художником

Росія у списку санкцій проти України наробила орфографічних помилок і переплутала лідера С14 із художником

Щонайменше 13 прізвищ написані з орфографічними помилками

У списку санкцій проти України, опублікованому сьогодні на сайті російського уряду щонайменше 13 прізвищ написані з орфографічними або фактологічними помилками. Про це пише редакція «Гордон».

Найбільше помилок у списку, що перекладений українською. Зокрема, нардеп від БПП Олександр Бригинець записаний, як Брігінець. Члена депутатської групи «Відродження» Євгенія Геллера названо Євген. Бізнесмен Костянтин Григоришин записаний, як Грігорішин; нардеп від «Народного фронту» Лілія Гриневич – Гріневич; голова СБУ Василь Грицак – Гріцак; голова Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк – Кірілюк; депутат від Опозиційного блоку Юрій Мірошниченко – Мірошніченко; уповноважений президента України у справах ветеранів Вадим Свириденко – Свіріденко; позафракційний нардеп Борислав Береза – Берьоза; бізнесмен Олександр Тютюнников – «Тютюнників». У віце-спікера Верховної Ради Оксани Сироїд в уряді РФ переплутали російське написання прізвища, назвавши її Сыроед. Прізвище політичного консультанта президента України Петра Порошенка Ігоря Гриніва неправильно написали і в російському, і в українському варіантах, – Грынев і Гринєв.

Крім того, до списку санкцій РФ проти України потрапив Євген Валерійович Карась, засновник художньої галереї в Києві. На думку художника, його переплутали з лідером націоналістичної організації С14 Євгеном Васильовичем Карасем.

Сьогодні, 1 листопада, Росія запровадила санкції щодо 322 громадян і 68 компаній з України. Серед фізичних і юридичних осіб, на яких поширюються санкції, - судді Конституційного суду України, депутати Верховної Ради VIII скликання, великі українські підприємці, чиновники Адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади та великих українських компаній, юридичні особи, які контролюються найбільшими бізнесменами України.

У відповідній постанові російського уряду вказується, що вона спрямована «на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юридичних осіб з боку України і на нормалізацію двосторонніх відносин». При цьому уряд РФ залишає за собою право скасування запроваджених спеціальних економічних заходів у разі скасування Україною обмежувальних заходів, запроваджених щодо російських громадян і юридичних осіб.

Як повідомляли, віце-спікерка Ради Геращенко вважає, що політики, які не потрапили у санкційний список Росії, мають задатися питанням: а що ж вони роблять в українській політиці.

Також читайте матеріал: Список «ворогів Путіна». У Москві зробили шикарний подарунок українським політикам

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: